Hakukoneoptimointi hinta – Tiedä mitä ostat

Picture of Daniel Barkane
Daniel Barkane
Mies tekee hakukoneoptimointia ja vertailee hintoja

Hakukoneoptimointi (SEO) on tärkeä osa-alue jokaiselle, joka haluaa parantaa näkyvyyttään verkossa. Tästä huolimatta monien pienyritysten vuosibudjeteista puuttuu kokonaan hakukoneoptimointi hinta -sarake. Valitettavan usein yritykset jättävät hakukoneoptimoinnin kokonaan huomiotta tai aliarvioivat sen merkitystä.

Mutta mitä hakukoneoptimointi maksaa vuonna 2024? Tässä artikkelissa pureudumme perusteellisesti SEO:n hinnoitteluun ja

Mistä tekijöistä SEO-hinta koostuu?

Hakukoneoptimoinnin hinta ja muut siihen liittyvät kustannukset voivat olla monelle yritykselle epäselviä. SEO vaatii merkittävästi aikaa, teknistä asiantuntemusta ja syvällistä ymmärrystä kohdeyleisöstä. Tämän vuoksi usein tehokkain tapa saavuttaa tuloksia on ulkoistaa tehtävä asiantuntijoille. Jotta palvelun hankkiminen olisi helpompaa, on hyödyllistä ymmärtää, mistä osatekijöistä hakukoneoptimoinnin hinta muodostuu.

Hakukoneoptimointi hinta koostuu useista eri tekijöistä:

  • Projektin laajuudesta
  • Palveluntarjoajan kokemuksesta
  • Sivuston kunnosta
  • Sisällöntuotannon tarpeesta
  • Projektin kestosta ja tavoitteista

Selvitä verkkosivustosi nykyinen tila

Yleensä hakukoneoptimoinnin hintaan vaikuttaa verkkosivustosi lähtötilanne. Yleisesti ottaen projektit aloitetaan verkkosivuston nykytilanteen kartoituksella. Voit nyt tilata meiltä maksuttoman verkkosivuanalyysin.

Elementti "Tilaa maksuton SEO-auditointi".

Mikä on hakukoneoptimoinnin hinta?

Hakukoneoptimointi hinta vaihtelee suuresti riippuen monista eri tekijöistä. Yleisesti ottaen SEO-palveluiden hinnat Suomessa liikkuvat 500-5000 euron välillä. Pienemmät yritykset voivat päästä alkuun jo muutamalla sadalla eurolla kuussa, kun taas suuret kilpailluilla aloilla toimivat yritykset saattavat joutua investoimaan tuhansia euroja.

Hakukoneoptimoinnin hinta kuukausitasolla suurille, pienille, keskisuurille ja mikroyrityksille.

Hakukoneoptimoinnin tuntilaskutus on yleisintä freelancereiden ja yksityisyrittäjien keskuudessa. Tämä hinnoittelumalli ei ole yhtä suosittu suurempien markkinointitoimistojen parissa. Tuntiperusteinen hinnoittelu pohjautuu suoraan projektiin käytettyyn aikaan.

Jos harkitset tuntilaskutuksella toimivan SEO-asiantuntijan palkkaamista, on tärkeää pyytää yksityiskohtainen selvitys siitä, mitä kaikkea laskutettavaan työaikaan sisältyy. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin, mistä maksat ja miten aikaa käytetään projektin edistämiseen.

Hakukoneoptimoinnin tuntihinta

Freelancerin, SEO-specialistin ja digimarkkinointitoimiston Hakukoneoptimointi tuntihinta.

Erityisen edullinen tuntihinta saattaa joskus viestiä tekijän rajallisesta osaamisesta, jolloin toivottujen tulosten saavuttaminen voi olla vaikeaa. Tietenkin on muistettava, että pelkkää hintaa ei kannata seurata, sillä myös kokemattomat tekijät voivat pyytää korkeita hintoja.

Hakukoneoptimointi kertapakettina?

Siinä vaiheessa kun hakukoneoptimoinnin budjetti on 300 €/kk, voi järkevämpää toteuttaa projekti kertaostoksena 12 kuukauden projektin sijaan. Esimerkiksi 24 tunnin vuosityöbudjettia ei ole järkevää jakaa 12 kuukaudelle. Projekti on tällaisessa tilanteessa tehokkaampaa toteuttaa kertapakettina.

Yleensä kertapaketissa kokonaistuntibudjetti hyödynnetään tehokkaammin. Tekijä pystyy keskittymään intensiivisemmin työhön ilman pitkiä taukoja vaiheiden välillä. Lyhyempi ja intensiivisempi projekti on usein myös motivoivampi toteuttaa molemmille osapuolille. Kaiken lisäksi kertaostos voi osoittautua kustannustehokkaammaksi ratkaisuksi kuukausittaiseen palveluun verrattuna.

Edullisempi vaihtoehto – SEO-konsultointi

SEO-konsultointi toimii edullisempana ratkaisuna yrityksille, jotka haluavat kasvattaa verkkonäkyvyyttään ”talon sisäisesti”. SEO-konsultointi mahdollistaa oman henkilöstön kouluttamisen. Tämä investointi maksaa itsensä takaisin, kun työntekijät oppivat tekemään hakukoneoptimointia itsenäisesti. Pitkällä aikavälillä tämä vähentää huomattavasti ulkoisten palveluiden tarvetta ja kustannuksia.

Hinta

Konsultointipaketit ovat meillä alkaen 650€ / kk.

Lopullinen hinta räätälöityy tarpeen ja tavoitteen mukaan.

Tällä sivulla

Ota yhteyttä

Kysy mitä vaan.

ILMAINEN

Näkyvyysanalyysi

1. Verkkosivun näkyvyys Googlessa
2. Hakusanakartoitus
3. Korjausehdotuksia ja tarjous